14 Ağustos 2022 Pazar

SAYFAYA DAİR..


Merhabalar.

Her genç/insan, içerisinde servetle kıyaslanamayacak değerleri barındırmaktadır. Gerek aileler gerekse eğitimciler olarak, yapma-etme üslubunu terk edip, onlarda var olan enerjiyi doğru işlere kanalize edebilmek bizim en temel görevimiz. Biraz suçu kendi içimizde arayıp kısıtladığımız, küstürdüğümüz bu gençlerimizin önünü açmayı, istediklerinde onlara rehberlik edebilmeyi kendim(iz)e vazife bilmeliyiz.

Bir binayı yapmak aylar hatta yıllar sürer ama yıkmak ise 15-20 saniye. Kolonlara döşenen patlayıcılarla tahribat hem kolay hem de şiddetli olmaktadır. Yani kısacası yapmak çok zor yıkmak ise çok kolaydır. İşte insan yetiştirmek de böyledir. Yıllarca emek verip yetiştirdiğiniz bir çocuğunuzu ya da öğrencinizi, yanlış bir arkadaş veya bağımlılık sebebiyle çok kısa sürede kaybetmek maalesef bu zamanda oldukça mümkündür. Bu yüzden tehlikeler ne kadar büyük boyutta ise tedbirler de o nisbette sağlam ve güçlü olmalıdır.

Sayfayı açma amacım işte burada şekillenmektedir. Az veya çok ama muhakkak bir şekilde gençlerimize ulaşabilmek, onlara dokunabilmek ve bir abi, bir eğitimci vasfıyla fayda sağlayabilmek.

Sefer bizden, netice Allah'tan..

Vazife büyük.. Zaman az.. İş çok..

Selam, dua ve muhabbetle..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TEKNOLOJİNİN SİNSİ YÖNÜ: MODERN KÖLELİK

Merhaba arkadaşlar, Bu yazımda, teknolojinin bize getirilerinin yanında bizden neler götürebileceğini ele aldım. " Niyet ve nazar mahiy...